Elérhetőség
info[kukac]it-assist.hu
Elérhetőek vagyunk
Hétfőtől - Péntekig:
09:00-16:00

A következő két Windows 10 frissítés


Az őszi inkább egy szervizcsomag lesz, a jövő tavaszi viszont tele lesz újdonságokkal.

19H2 és a 20H1a

A következő két Windows 10 frissítés, a 19H2 és a 20H1a kódnevű rendszer már egyértelműen a Microsoft azon törekvését szolgálja, hogy a Windows 10 funkciófrissítéseket két csoportra válassza szét: az egyikbe a valódi, új szolgáltatásokkal telizsúfolt valódi frissítés kerülnek, a másikba pedig az olyan “szervízcsomagok”, amelyek inkább csak kisebb javításokat tartalmaznak.

A májusban kiadott nagy 19H1 frissítés után most egy kevésbé jelentős őszi frissítés várható (19H2), és ezt követi majd jövő tavasszal a komoly 20H1 kiadás: előbbi a minőségi javításokra koncentrál, utóbbi valódi továbbfejlesztéseket ígér.

Ha a Microsoft tartja a szokásos ütemezést, a jövő tavaszi Windows 10 márciusban vagy áprilisban jelenik meg, de a tesztelésre kiadott bétaverziók előzetes képet nyújtanak majd a változásokról. A Windows 10 19H2-ről viszont már most többet tudunk.

Ezzel a kiadással a Microsoft elsősorban a vállalkozásokat igyekszik kiszolgálni, de lesznek azért közhasznú újdonságok is benne. Ilyen például az, hogy az Amazon digitális asszisztensét, az Alexát is integrálják a Windowsba.

a_windows_10_tavaszi_nagy_funkciofrissitesenek_ujdonsagai

Ami a Windows 10 20H1-t illeti, itt sokkal több érdekesség várható. Ezek közé tartozik az új Terminal alkalmazás, valamint a Windows Subsystem for Linux 2, a WSL1 gyorsabb változata, amely már júniusban megjelent a betekintő program résztvevőinek kiküldött tesztverziókban.

Teljes mértékű támogatást kap az Emoji 12,0, és a Your Phone alkalmazás immár támogatni fogja az androidos értesítéseket. Ennek az applikációnak a használhatóságát azonban némiképp lerontják az eszközkorlátozások: bár elvileg minden Microsoft Surface eszközön fut, az okostelefonok közül lényegében csak a Samsung Galaxy S10 család, a Note 8 és Note 9, valamint a OnePlus 6 és 6T tudja használni.

A Microsoft korábban számos kellemes rajzoló programot kínált, a Windows Ink azonban sokáig kevés figyelmet kapott. A jövő tavaszi Windows 10 frissítés ebben a tekintetben is változás hozhat, mert a program sokkal közvetlenebbül csatlakozik majd a Windows digitális online rajztábla appjához, a Microsoft Whiteboardhoz.

Forrás: https://computerworld.hu

Kapcsolódó bejegyzések

IT-Assist.hu

Add a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hírlevél

Ne maradjon le az Újdonságokról, Akciókról, Kedvezményekről. Iratkozzon fel Hírlevelünkre!
Adatait biztonságban tároljuk és bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki!

error: A tartalom védett!!!